Hvem er vi?

Bagge Wandels relation fra 1676

Bagge Wandels relation fra 1676

Vi er en ganske lille “klub” med kun 7 medlemmer, der har det tilfælles, at vi interesserer os for vores bornholmske aner. Vi har eksisteret i over 20 år og har forskellige specialer. Sammen kan vi mønstre personoplysninger på mange tusinde bornholmere. Vi har samlet en del digitaliserede dokumenter om Bornholm. Flere af dem kan snart downloades her på sitet.

alex2 Alex Larsen Foruden Bornholm, der repræsenterer mange personer, har Alex en del relationer til sydsjællandske sogne samt sogne omkring Holbæk. På hjemmesiden kan du bl.a. downloade en zippet gedcom af hele databasen  AlexHjemmeside
 finnFinn Folkmann  Har bl.a. indtastet hele Oeder 1771 og hovedparten af folketællinger for 1801 og 1834, samt adskillige af folketællingerne 1840, 1850, 1855 og 1860 på Bornholm. Er nu i gang med 1921, der bl.a. har formue- og skatteforhold med.
 Hanne Hanne Skovgaard  ar udarbejdet basen med kendelsespenge, der dækker perioden 1625-1858 – samt en del andre oplysninger, fx database over elever på Rønne Lærde Skole 1810-1909. Alt er indarbejdet i Johns store database. Har arbejdet med saltafgiften i 1769-1770 og bl.a. lavet baser over de fleste sognes optegnelser.
 jesperJesper Vang Hansen Læser og skriver om tingbøger (Hammershus Birk, Nørre Herred, politiprotokollen for Hammershus, Hasle og Nordre Herred). Forskellige artikler om Bornholms historie – se hjemmesiderne. Formand for Bornholms Historiske Samfund  JesperHjemmesideT

 John Christensen

John 2015

Har gennemgået og indtastet alle Bornholmske skifteprotokoller fra starten i  1681 – til 1845. Hvis protokollen forsættet efter 1845 er den selvfølgelig indtastet til bogen slutning. Alle skifter er lagt i database, (Microsoft Access), samt i et uddrag i:  Word / PDF. Indtastningen indeholder: Afdøde med bopæl. Enke/enkemands navn, arvinger og deres værger, ect.

Også indtastet Bornholmske Strafferetsprotokoller fra de første protokoller jeg kunne finde, frem til 1932.

Indtastet også: Til/afgangslister. Fl. er indtastet: Allinge,Bodilsker, Christiansø, Gudhjem, Hasle og Ibsker.

Jeg har i dag lige fået tilsend til/Afgangliste fra Vestermarie. (Dejligt, – jeg er ikke alene). Det ville være dejligt. Hvis du også vil bridrage til indtastning. Jo flere vi er, jo hurtigere er indtastninger på plads. Det tager år, hvis jeg alene gør dette.

Indtastning af bornholmske dødsattester. Fra de første indleveret til Sundhedsstyrelsen:  (PT). 1865 -1879. Se mere på min hjemmeside, link ->

 JohnsHjemmeside
 kurtKurt Ipsen Indsamler oplysninger om fotograf Stöckel. Er specielt interesseret i prospekter eller andre “ikke-portrætter” fra Stöckels hånd. Arbejder med familienavnet Cronberg  KurtsHjemmeside
 michaelMichael EneRiis  Har database med mere end 600.000 personer, Bornholm er rigt repræsenteret.

Se for øvrigt skriftet hvor Rønne-prospektet fra 1676 er taget – original på Kgl. Bibliotek.

1 Response

 1. Erna Schou siger:

  Linket til denne oversigt over slægtstavler efter bornholmske familier er blevet lagt på FAcebook i gruppen Genealogisk Forum og jeg har siddet og kigget lidt i materialet i linket og fundet henvisning til en efterslægtstavle over mine børns farmors slægt… Efterslægtstavle efter Ludvig Kristian Kofod og Ingeborg Margrethe Jensen Møllehuset i Poulsker… her mangler side 4, 5 og 6. (mellem side 19 0g 20 i materialet)
  Ved ikke rigtig, hvem jeg skal henvende mig til og derfor prøver jeg denne vej…
  Jeg vil rigtig gerne have, om I vil give mig besked og jeg har henvendt mig rette sted…
  Og hvis ikke, hvor jeg så skal henvende mig henne
  For øvrigt skønt at opdage, at der til stadighed kommer mange skatte til “disposition” på nettet 😉
  På forhånd tak
  Venlig hilsen Erna Schou
  Rønnevej 20
  3770 Allinge